1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Què es la mediació?

 

La mediació és un mètode alternatiu per a la resolució de conflictes que té per objectiu evitar en la mesura del possible el procediment judicial contenciós. Els mediadors intenten solucionar el conflicte existent entre les parts, sota els principis de voluntarietat, confidencialitat i imparcialitat. El mediador escolta les parts, i intenta que siguin elles mateixes les que trobin la millor alternativa per solucionar el seu conflicte. Tot el contingut del procés de mediació és absolutament confidencial, i tot el que s'hagi tractat té reflex a l'acta final de mediació que, simplement, contindrà de forma breu els acords als que s'ha arribat o la manifestació que la mediació s'ha intentat sense èxit.

  • Quan podem recórrer a la mediació?

Quan existeix conflicte entre les persones que estan unides per relacions personals i/o jurídiques.

Aquestes poden ser de caràcter familiar o afectives, com són vincle matrimonial, parelles de fet, obligacions entre parts i institucions tutelars. També es pot tractar de controvèrsies en l’àmbit civil que es generen en el marc de les relacions entre les parts.

  • Què aporta la mediació?

- La recerca d'una solució  a les controvèrsies, permetent un espai  de comunicació i diàleg entre les parts interessades.
- L’autogestió dels interessos en facilitar l’obtenció d’una solució decidida per les pròpies parts.
- Limitar el cost econòmic i personal, els riscos i la preocupació envers als corresponents a un procés judicial  
- Garantia de privacitat. Quan el plet pot suposar fer públics a l'altra part o a un tercer elements de la vida personal o professional d'una persona que en la mediació resten en l'anonimat.

  • Qui són els mediadors?

La Llei /152009 de Mediació en l'àmbit del dret privat, de 22 de juliol, habilita per ser mediadors als advocats, als psicòlegs, treballadors socials, educadors socials i pedagogs.

Les parts durant el procés de mediació podran estar assessorades per un advocat, i així els ho haurà de recomanar el mediador per imperatiu legal. A més de l'assessorament jurídic durant la mediació, també serà sempre un advocat qui, una vegada finalitzat el procés de mediació, instarà les accions legals que corresponguin per validar aquesta acta de mediació davant dels òrgans judicials competents.

  • Centre de mediació Col·legi d’Advocats de Vic (CEMICAVIC)

Plaça Miquel de Clariana, 2 08500 (Vic) Tel. 938893343 Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Instància unilateral

Instància mediació conjunta

 

Accés al registre

Aquest lloc utilitza la política de Cookies Veure política de Cookies