1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Articles

L’Advocacia Catalana emet informe desfavorable a la proposta de la Conselleria de Justícia que rebaixa un 3% lineal els mòduls TOAD per al 2013

 

 

Malgrat que la Conselleria ''reconeix i valora l’esforç que ha comportat per al conjunt de l'advocacia catalana la necessitat d'ajustar el cost del servei durant els dos darrers anys'', la proposta de resolució d’enguany comporta una nova reducció del 3% respecte de la que el CICAC ha emès informe desfavorable d’acord amb el que preveu l’article 26 del Decret 252/1996 de 5 de juliol.

 

La proposta de resolució que ha fet arribar la Conselleria fixa els nous mòduls de compensació econòmica que entrarien en vigor l’1 d’abril de 2013. Manté, però, la resta de pronunciaments incloent el compromís de pagament mensual i els criteris establerts en resolucions anteriors.

 

El Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya ha emès l’informe desfavorable que preveu l’article 26 del Decret 252/1996 de 5 de juliol i no descarta que, de mantenir-se la mateixa, es recorri també aquesta Resolució.

 

Cal recordar, en aquest sentit, que el CICAC ha recorregut tant la resolució de l’any 2012 com la de l’any 2011 justament per haver-se aplicat reduccions als mòduls de compensació i en defensa dels interessos de l’advocacia, recursos que encara es troben tramitant-se.

 

Per al president del CICAC, Pedro L. Yúfera, carregar sobre els advocats les conseqüències d’una crisi que, ningú nega, és molt crítica; no té justificació atès que els honoraris que es perceben per Torn d’Ofici i Assistència al Detingut ja estaven, abans d’iniciar-se aquesta conjuntura econòmica, molt per sota dels honoraris habituals de l’advocacia.

 

 

Aquest lloc utilitza la política de Cookies Veure política de Cookies